Nowości w ofercie Galerii Katowickiej

Galeria Katowicka nieustannie rozwija swoją ofertę, tym razem poszerzając ją o cztery nowe punkty: pierwsze na Śląsku salony Fabio Groano oraz Loake Shoemaker, a także Pasta Masta i mBank. Nowości wzmocnią kategorię mody męskiej, restauracyjną i usługową. Umowy zostały podpisane z końcem roku, obecnie trwają prace przygotowawcze do otwarcia salonów.

Ofertę mody męskiej, umiejscowionej głównie na zrewitalizowanym II piętrze Galerii Katowickiej, wzmocni pierwszy na Górnym Śląsku – i drugi w Polsce - salon Fabio Groano. Na powierzchni 117 mkw. można będzie znaleźć stylową odzież męską, łączącą charakterystyczny włoski styl z praktyczną wygodą, klasykę i elegancję połączoną ze starannością wykonania. Wszystko szyte z wysokogatunkowych materiałów pochodzących z Włoch i Anglii i zaprojektowane przez włoskich projektantów.

Na parterze Galerii już niebawem będzie można zrobić zakupy w firmowym salonie Loake Shomaker, uzupełniającym kierowaną do mężczyzn ofertę obuwniczą. Salon, o powierzchni prawie 50 mkw, zaproponuje klientom skórzane obuwie produkowane według tradycyjnego procesu „Goodyear Welted”. Znajdziemy tu buty na każdą okazję, od klasycznych Oksfordów po buty weekendowe. Do tej pory ta ekskluzywna marka dostępna była jedynie w Warszawie.

Propozycję w strefie food court II piętra poszerzy Pasta Masta - znana restauracja, serwująca włoskie dania. Jest to pierwsza makaroniarnia w Galerii Katowickiej, jedyna w tej części Katowic. Zajmie ok. 120 mkw. Marka, znana z ręcznie robionego makaronu oraz wyśmienitych sosów ze świeżymi dodatkami, z pewnością znajdzie uznanie wśród wielu osób odwiedzających Centrum.