Fitness Day w Katowicach

Już w najbliższą sobotę, 19 sierpnia, Galeria Katowicka zaprasza na Fitness Day - wydarzenie będące rozgrzewką przed zbliżającymi się targami FitLife Expo 2017, odbywającymi się w Katowicach. Organizatorzy zaplanowali na ten dzień mnóstwo atrakcji, m.in. wyciskanie ciężarów, spotkanie z Silesia REBELS, liczne konkursy z nagrodami, konkurencje dla rodzin i wiele innych! Nie zabraknie również okazji do wspólnego treningu czy skorzystania z porady eksperta z zakresu diety, rehabilitacji i urody. Gośćmi specjalnymi będą: Piotr Głuchowski – Mistrz Polski, Europy i Świata w kulturystyce oraz Michał Żądło - znany z kanału YouTube AgresywnaMasa.TV

Fitness Day w Galerii Katowickiej rozpocznie się już o godz. 11:00. Każdy z odwiedzających, bez względu na wiek, będzie mógł wziąć udział w wielkiej grze terenowej prowadzonej w Galerii. Po wykonaniu kolejnych zadań uczestnicy otrzymają pieczątki, pozwalające przejść do kolejnego etapu. Dla każdej osoby, która ukończy grę, organizatorzy przewidzieli nagrody.

Równolegle odbywać się będą także konkursy i zabawy sportowe oraz bezpłatne konsultacje z najlepszymi ekspertami z dziedziny dietetyki i rehabilitacji. Jak wiemy,  prawidłowa dieta oraz odpowiednia opieka fizjoterapeutów są niezbędnym elementem dbania o formę. W ciągu dnia nie zabraknie okazji do spróbowania dietetycznych przekąsek i smakowitych posiłków, które zapewni firma Power Meal.

Dzień fitness nie mógłby się odbyć  bez wspólnych ćwiczeń. Dlatego, o godz. 13:00 odbędzie się otwarty dla wszystkich trening, przeprowadzony przez szkołę Fitnessia Step&Dance.

Na godzinę 15:00 zaplanowano zostało spotkanie z zawodnikami drużyny Silesia REBELS. Zachęcą oni najmłodszych do wspólnych sportowych zabaw oraz pokażą, czym jest football amerykański.

Główną atrakcją tego dnia, zaplanowaną na 16:00, będzie spotkanie z gośćmi specjalnymi:  Piotrem Głuchowskim – wielokrotnym Mistrzem Polski, Mistrzem Europy i Świata oraz Michałem Żądło, prowadzącym kanał na Youtube AgresywnaMasa.TV

Fitness Day w Galerii Katowickiej to drugie z trzech zaplanowanych wydarzeń, zapowiadających targi FitLife Expo 2017. 12 sierpnia, również na Placu Szewczyka, odbył się pierwszy event, a na 2 września zaplanowano ostatni – Family Active Day.